Header Reklam
Header Reklam

‘Özel hastane ve lüks konut yatırımları Türkiye genelinde güncelliğini koruyor’

27 Haziran 2008 Dergi: Nisan 2006
‘Özel hastane ve lüks konut yatırımları Türkiye genelinde güncelliğini koruyor’ Geçmişimizden gelen tecrübe ve bilgi birikimi bize hızlı yol alma fırsatını yarattı

Hitachi Klima Grubu’nun tek ve yetkili distribütörü olarak henüz daha üç yılımızı doldurmadık. Ancak geriye baktığımızda başta benim ve birçok yönetim kademesinde çalışan arkadaşımın en az 20-25 yıllık sektör geçmişi bulunmaktadır. Geçmişimizden gelen tecrübe ve bilgi birikimi bize hızlı yol alma fırsatını yarattı. Gerçekten çok kısa denecek sürelerde yurtiçi ve yurtdışında önemli projelere imza atmamızı sağladı. Yurtiçinde İstanbul Formula-1 projesi, İzmir’de 10.000 kişilik Halkapınar Spor Salonu, Antalya Belek Rixos Premium projeleri gerçekten bizim için prestijli projelerdir. Yurtdışında ise Ukrayna, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve K.Irak’ta hala çalışan cihazlarımız bulunmaktadır. K.Irak, Erbil ve Süleymaniye’de şu an 1300 lüks konut projesinin VRF sistem cihaz temini ve montaj işimiz devam ediyor. Lüks konut projelerinde Türkiye’de de çok iddialıyız. Özellikle Hitachi’nin bu tür konutlara yönelik ‘Set Free Mini’ sistemleri, bize önemli avantajlar sağlamaktadır. Son olarak bu cihazlarla ilgili İstanbul Çekmeköy’deki Maya Vera projesi referanslarımız arasına girdiÉ Çok genç bir firma olmamıza rağmen Türkiye genelinde 5 bölgede (İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya ve Adana) kuruluş işlemlerimizi tamamladık. Bu illerde bölgelere hitap eden satış ve servis kadrolarımız bulunuyor. Servis faaliyetleri de bizim için en az satış faaliyetleri kadar önemlidir. Türkiye genelinde 120 noktada anlaşmalı servis firmalarımız var. Gerek yurtiçi, gerekse yurtdışı servis hizmetleri bu firmalar ile birlikte yürütülüyor. Hitachi markalı 2500 adet VRF sistem dış ünite, 100 adet soğutma grubu ve 6000 adet Hitachi markalı split cihaz satışını bu yıl için hedefliyoruz

Hitachi Grubu, cirosal anlamda baktığımızda dünyanın sayılı devlerinden biri

80 milyar dolara yakın ciro ile ilk 500 firma arasında 20. sırada yer alıyor. Böyle bir büyüklüğün çevreye ve kullanıcılara karşı yüklendiği bazı sorumlulukları olduğunu söylemeliyim. Hitachi’de bunun bilincinde ve klima cihazlarında yüksek teknolojiyi ön planda tutarak üretim yapıyor. Cirosunun % 4,7 gibi önemli bir bölümünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. Özellikle, soğutma gruplarında yüksek COP ve bireysel kullanıma yönelik diğer cihazlarda ‘A-class enerji tüketimi’ sınıfına sahip cihaz üretiyor. Bu üretimi dünya genelindeki tüm fabrikalarında bulunan ‘ISO-14001 Çevre Standardı’ sertifikalarıyla gerçekleştiriyor. Avrupa Birliği standartlarında COP değerleri, enerji verimliliği ve çevre ile ilgili standartlar çok açık bir şekilde tanımlanmıştır. Eskiden olduğu gibi kimsenin, benim cihazım iyidir veya en iyidir şeklinde yorumlar yapması artık doğru değildir. Zira Avrupa Birliği standartlarında her şey o kadar açık bir şekilde tanımlanmıştır ki, ayrıca yoruma ihtiyaç yoktur. Tanımlara ve kriterlere uyuyorsanız mesele kalmaz.

Fuarların amacı, sektördeki en son teknolojik yenilikleri sergilemektir

Hitachi Grubu olarak, Samurai serisi AG2 model soğutma grupları ve Set Free mini (VRF sistem 3-4-5 HP model cihazlar) en son teknolojik yenilikleri kapsıyor. Ayrıca Türkiye pazarında henüz bulunmayan DC Inverter Utopia türü cihazları (Ticari tip, kaset ve kanallı) ISK Sodex’te sergilemek istiyoruz.

İklimlendirme sektöründe üç ana faaliyet alanına yönelik yatırımlar sürüyor

İnşaat sektöründeki hareketliliğe iklimlendirme sektörü açısından baktığımızda, 3 ana faaliyet alanında yatırımların söz konusu olduğunu görüyoruz. Bunlardan ilki sağlık sektöründeki hastane türü bina yatırımları ikincisi, turizm yatırımları, üçüncüsü ise özellikle İstanbul’da yoğunlaşan lüks konut yatırımlarıdır. Özellikle geçmiş yıllardan çok iyi bildiğimiz devlet bünyesindeki (Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ) yatırımların, bugün itibari ile durma noktasına geldiğini söyleyebiliriz. Sağlık sektöründe, özellikle özel hastane yatırımları Türkiye genelinde güncelliğini koruyor. Yeni uygulamaya sokulan sağlık politikaları nedeniyle hemen hemen her ilimizde irili ufaklı hastane inşaatları dikkatimizi çekiyor. Turizm sektöründe, başta Antalya ve İstanbul olmak üzere her boyutta otel yatırımları güncel olarak devam ediyor. Lüks konut yatırımları ise, başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya’da inşaatlara başlanılmış ve bu projeler devam etmektedir. Bütün bu yatırımlara ilave olarak ‘alışveriş merkezi’ yatırımlarını da belirtmemizde yarar var. Özellikle ülkemizin Batı bölgelerinde bu konuda da ciddi ve devam eden projeler var.

Etiketler


Slider Altına