Header Reklam
Header Reklam

Marmaray Cr3 (Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi) Projesi

22 Mayıs 2019 Dergi: Mayıs-2019
Marmaray Cr3 (Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi) Projesi

Altyapı ve ulaşım sektörüne yeni bir soluk getirerek Londra ile Pekin arasında kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak olan Demir İpek Yolu’nun İstanbul etabını oluşturan Marmaray CR3 Projesi, trafiğin en yoğun seyrettiği bu hat ile Mega Kent İstanbul’da toplamda 233 km raylı sistem uzunluğuna sahip olurken, günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşması ile de “Dünyanın Gözünü Türkiye’ye Çeviren” ender projelerden biri olma özelliği taşıyor.

İlgili proje; Norm Teknik A.Ş., İlpa Su Teknolojileri A.Ş, ve Anadolu Flygt A.Ş.’nin Türkiye’deki XYLEM Inc. iş birlikteliğinin en güzel örneklerinden biri olmasının yanı sıra, dünyanın en büyük pompa ve su teknolojileri şirketlerinden XYLEM ürünlerinin tercih edildiği ve birçok ödüle ev sahipliği yapmış ender projelerden biri.

Proje kapsamında XYLEM Inc. Türkiye temsilcileri Norm Teknik A.Ş.; AC Fire Pump markalı yangın pompa sistemleri ile, İlpa Su Teknolojileri A.Ş.; Lowara sirkülasyon pompaları, tahliye sistemleri, kullanım suyu hidrofor sistemleriyle, Anadolu Flygt A.Ş.; Flygt markalı dalgıç atık su pompaları, drenaj pompaları, otomasyon sistemleri ve kontrol panoları ile yer aldı.

Dünyanın en önemli demiryolu yatırımlarından biri olan Marmaray CR3 Projesi ile Xylem Inc. AC Fire Pump firması tarafından “Yılın Projesi” ödülüne layık görülen Norm Teknik A.Ş. projenin 28 istasyonu için yangın pompa grubunda temsilcisi olduğu Xylem AC Fire Pump markalı UL listeli FM onaylı yatay bölünebilir gövdeli 1 adet elektrikli, 1 adet dizel ve jokey pompadan oluşan 28 set yangın pompası temin etti, süpervizyon, devreye alma ve kullanıcı eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Proje bünyesinde İlpa Su Teknolojileri A.Ş. tarafından Lowara markalı; 15 adet kompakt tip atıksu tahliye sistemi,14 adet in-line kuru rotorlu, 6 adet sabit hızlı sıcak su ve 53 adet entegre frekans kontrollü olmak üzere toplam 73 adet sirkülasyon pompasının yanı sıra 58 adet dikey çok kademeli pompa ile hazırlanmış 29 adet kullanım suyu hidroforu kullanıldı.

İlgili projede Anadolu Flygt A.Ş. tarafından Flygt markalı, toplamda 1,1 kW ila 37 kW arasında değişen güçlerde 287 adet dalgıç atık su pompası ve drenaj pompası kullanıldı. Pompalarda tıkanmaz, vortex ve parçalayıcı bıçaklı çarklar kullanıldı.

İstanbul’un trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatan proje, diğer raylı sistemlerle entegrasyonu sayesinde; saatte tek yönde 75 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşarak modern ve güvenli bir banliyö sistemine dönüşürken dünya ekonomisi ve enerji kaynaklarının kilit noktası olan Ortadoğu, Orta Asya ve Uzakdoğu’ya önemli bir ulaşım alternatifi de sunuyor.



Slider Altına