Header Reklam
Header Reklam

OPUS Sirkülasyon Pompası, Duyar’lı İş Birliği İmzasıyla Tasarlandı

06 Ağustos 2024 Dergi: Ağustos-2024
OPUS Sirkülasyon Pompası, Duyar’lı İş Birliği İmzasıyla Tasarlandı

65 yıllık köklü geçmişe sahip Duyar Vana ile sektörün lider firması Duyar Pompa arasında enerji verimliliğine Duyar’lı iş birliği gerçekleştirdi. Duyar Vana’nın birikimi ve Duyar Pompa’nın sektör tecrübesiyle tamamı yerli kaynaklara dayanan OPUS Sirkülasyon Pompası, Duyar imzası taşıyor. 

HVAC sistemleri için kullanıma uygun OPUS Sirkülasyon Pompası, bina teknolojileri ve endüstriyel tesislere kadar geniş yelpazede; ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. 

Uluslararası standartlara uygun ve TSE belgeli OPUS Serisi Sirkülasyon Pompası, yüksek verim sağlayarak enerji tüketimini minimuma indiriyor. 5 Yıl Garanti ile kullanıma sunulan OPUS Sirkülasyon Pompaları, kolay kurulum ve sessiz çalışma imkanıyla maksimum konfor sağlıyor. 

EEI ≤ 0,19 OPUS Pompalar 5 Yıl Garantili

Uluslararası Enerji Verimlilik Endeksi’ne göre, EEI ≤ 0,19 enerji verimliliğine sahip olan OPUS Serisi Islak Rotorlu Sirkülasyon Pompaları, geleneksel üç hızlı sirkülatörlere göre daha az enerji tüketiyor. Keza daha düşük işletme sesine sahip olan OPUS, maksimum konfor sunuyor. 

LED ekran göstergeleri bulunan pompa, kolaylıkla kurulum ve kullanım imkânına sahip. Cihazlar arası haberleşme özelliğine sahip olan OPUS, değişken basınç, sabit basınç ve gece modu olmak üzere üç farklı kullanım moduyla çalışabiliyor. 

‘5 Yıl Garanti’ desteğiyle sunulan OPUS Serisi Rakorlu Sirkülasyon Pompaları, yüksek verimli olmaları itibariyle uzun bir kullanım ömrü ve sessiz çalışması itibariyle maksimum konfor sağlıyor. 

HVAC Sistemlerinde Kullanıma Uygun

HVAC sistemleri için kullanıma uygun olan OPUS Serisi Sirkülasyon Pompası, konutlardan ticari ve sanayi işyerlerine kadar geniş yelpazedeki ısıtma ve iklimlendirme sistemlerinde kullanılmak üzere tasarlandı.

Sistemde dolaşan suyun etkin bir şekilde sirkülasyonunu sağlamak ve basınçlandırmak amacıyla geliştirilmiş olan OPUS, otomatik güç ayarlı ECM teknolojisiyle, rakor veya flanş bağlantı seçenekleriyle üretildi. 

Söz konusu ECM teknolojisi ve üzerine entegre invertörü sayesinde OPUS, sistemin ihtiyaçlarına göre devir ayarı yapabilen ve böylece enerjide tasarruf eden yeni nesil bir sirkülasyon pompasıdır. 

Manuel, sabit basınç ve değişken basınç olmak üzere farklı çalışma modlarına sahiptir. Basınç farkını set edilen değere sabitleyebilmek için değişken devirli pompanın hızını arttırır veya düşürür. Azalan basınç ihtiyacında düşen pompa devri sayesinde şebekeden çekilen güç düşer. Pompa giriş gücünün düşmesi ile enerji tasarrufu elde edilir.

Verimli Enerjide Duyar İmzası 

Yüksek verimli ve çevre dostu pompa ürünleriyle öne çıkan Duyar Pompa Genel Müdürü Faik Öner; “Türkiye’de sanayide kullanılan elektriğin %20’sini sarf eden pompa sistemleri, verimli olduğunda enerji sarfiyatını düşürüyor” diyerek, şunları söyledi: 
“Küresel ısınmanın etkilerini hızlı bir değişimle görüyoruz. Sıcaklık artışı büyük çaplı yangınlarla karşımıza çıkarken, enerji tüketimini de hızla arttırıyor. Geçtiğimiz yıla göre elektrik tüketimi yüzde 15 arttı. Bu bağlamda enerjinin verimli kullanımı ihtiyacı iklim değişikliğiyle mücadelede başat rol oynuyor. Frekans Kontrollü Sirkülasyon Pompaları, değişken hızlı motor teknolojisi sayesinde verimli enerji kullanımı sağlayarak çevresel etkiyi en aza düşürüyor.”

“Duyar ailesi olarak, Çevreye Duyar’lıyız anlayışıyla, su ve enerji tasarrufuna önem veriyoruz. Yenilebilir enerji odağında geliştirmekte olduğumuz ürün çeşitliliğimizde, tüm yaşam döngüleri boyunca çevre dostu ürünlere öncelik veriyoruz. Bu kapsamda ürettiğimiz pompalarda frekans konvertörü kullanımı da enerji verimliliğine önemli katkı sağlamaktadır.”

“Çünkü pompalar ihtiyaç duyulan maksimum yüke yani ihtiyaca göre seçilmekte, ancak ömürlerinin çok büyük bölümünü kısmi yüklerde yani çok daha düşük ihtiyaçları karşılayarak geçirmektedirler. Frekans konvertörlü sirkülasyon pompaları, ısıtma periyodunun %98’ine karşılık gelen kısmı yük ihtiyaçlarında frekansı düşürerek, pompanın gerçekte ihtiyaç duyulan değere daha yakın bir noktada çalışmasına olanak tanırlar ve önemli bir enerji tasarrufu sağlarlar. Böylece işletme maliyetinin düşmesini de kolaylaştırır.”



Slider Altına