Header Reklam
Header Reklam

Baymak Isı Pompaları Dört Mevsim İdeal İklimlendirme Sunuyor

01 Aralık 2022 Dergi: Aralık-2022
Baymak Isı Pompaları Dört Mevsim İdeal İklimlendirme Sunuyor

Tüm dünyada hızla benimsenen yenilenebilir ve temiz enerji politikaları kapsamında ısı pompaları giderek önemli bir yere sahip olmaya başlıyor. Dünya iklimlendirme pazarında her geçen gün pazar payını hızla büyüten ısı pompaları, sağladığı tasarruf ve verim ile kullanım alanlarında farklılaşmaya başlıyor. Kısa süre önce bazı Avrupa ülkelerinde zorunlu hale getirilen yeni binalarda ısı pompası kullanımı, ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Yeni bir teknoloji olmasına rağmen sağladığı yüksek enerji verimliliğiyle geleceğin iklimlendirme cihazı olarak tanımlanan ısı pompaları, sağladığı yüzde 75’e varan enerji tasarrufu ile ısıtma, soğutma ve kullanım sıcak suyu ihtiyacını tek cihaz ile karşılıyor. Şu anda özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde, başta otellerde ve büyük ticari işletmelerde sıkça görülen ısı pompaları giderek bireysel tüketicilerin de tercihiyle evlerde de kullanılmaya başlanıyor. Tam da bu noktada iklimlendirme ve soğutma ürünlerinin, Avrupa ve uluslararası standartlara göre performans derecelendirmelerini onaylayan Eurovent tarafından en yüksek verimlilik derecesi olan A+++ sertifikasyonuna sahip Baymak Isı Pompası, pazarın önemli oyuncularından biri olarak konumlanıyor.

Daha yüksek ısıtma ve soğutmaya, daha az maliyet

Yeni nesil IOTherm ısı pompaları; içindeki R32 gazı sayesinde ısıtmada, sıcak su hazırlamada veya soğutmada eski ısı pompalarına göre daha da yüksek performans (COP) katsayılarına sahip. Daha yüksek performans katsayısı sayesinde, aynı ısıtma veya soğutma yükü için daha az elektrik enerjisi ihtiyacı gerekiyor. Ayrıca yine R32 gazı ile çalışan IOTherm plus ısı pompaları ile daha yüksek ısıtma ve soğutma ihtiyaçları daha uygun bir maliyetle karşılanabiliyor.

İstenen konfor minimum elektrik sarfiyatıyla mümkün

Soğutma çevrimi prensibiyle çalışan ısı pompası düşük elektrik tüketimiyle yüksek enerji üretimi sağlıyor. Isı pompaları, 1 kW enerji harcamasına karşılık 4 kata ulaşan enerji üretimini mümkün kılıyor. Örnek bir karşılaştırma elektrikli kombi ile yapıldığında, 16 kW’lık bir elektrikli kombi doğrudan 16 kW elektrik kullanırken, 16 kW’lık bir ısı pompası harcayacağı enerjinin sadece 4 kW’ını elektrikten, geri kalanı ise havadan temin ediyor. Türkiye’de özellikle sıkça kullanılan doğal gaz ile karşılaştırıldığında ise tüketim avantajı yakaladığı görülüyor. Özellikle ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılamak için kullanılan ısı pompaları inverter olması sayesinde üzerindeki sıcaklık sensörlerinden aldığı bilgiye göre mahalin o anki ihtiyaç olduğu ısıtmayı veya soğutmayı sağlayarak, yalnızca evin veya işletmenin ihtiyacı kadar elektrik tüketiyor. Bu sayede istenen konfor minimum elektrik sarfiyatı ile karşılanıyor.
Iotherm ısı pompalarında R32 gazı kullanıldığı için normal çalışmadaki yüksek performans (COP) katsayısı sayesinde elektrik tasarrufu sağlanabiliyor. Buna ek olarak 0°C’nin altındaki zorlu hava şartlarında R410A gazı ile çalışan ısı pompalarına göre daha fazla ısıtma gücü sağlayabilmesinin yanı sıra aynı zamanda daha çevreci bir ürün olarak dikkat çekiyor. 

3 farklı moda sahip

Yeni nesil Baymak Isı Pompası, haftalık ve günlük olarak programlanabilirken, 3 farklı mod ile kullanıcısının isteklerine cevap verecek ideal ortamı sağlıyor. Bunu yaparken de enerji tasarrufunu merkeze alıyor. Sessiz mod ile geceleri, sessiz çalışma seçeneği sunarken, elektrik tüketimini minimum seviyede tutuyor. Diğer yandan iki farklı ortam için gerekebilecek çıkış suyu sıcaklıklarını birbirinden bağımsız olarak ayarlayabiliyor. Kullanım sıcak suyunda ise boyler içindeki durgun suda oluşabilecek bakterilerin oluşmasına önlem olarak suyun sıcaklığını çok kısa süre içinde 60°C seviyelerine çıkarıp su içindeki zararlı bakterileri öldürüyor. Bu sayede sıcak suyun uzun süre temiz ve sağlıklı bir şekilde muhafaza edilebilmesi sağlanıyor.  

Oda termostatı olarak da çalışabiliyor

Yeni nesil Baymak Isı Pompaları tasarım yönüyle de ideal. Özellikle ev kullanımları için ince ve fonksiyonel tasarım detaylarına sahip Baymak Isı Pompası, hem kurulum hem de kullanım sırasında evin yapısına kolayca uyum sağlıyor. Monoblok serisinde ürünün kompakt olması sayesinde dış ortamda, split modellerinde ise iç ünitede uzun borulama mesafesi sayesinde kolay kuruluma imkân tanıyor. Buna ek olarak LCD ekranlı kontrol paneli, sinyal kablosunun 50 metreye kadar kullanılabilmesi sayesinde kullanıcının istediği yere kablo ile taşınabiliyor. İstenildiği takdirde bulunduğu odanın ortam sıcaklığına göre oda termostatı olarak da çalışabiliyor. LCD ekran sayesinde kullanım fonksiyonları kontrolü, çalışma durumu, operasyon parametrelerinin takibi kolaylıkla sağlanıyor.

Yeni nesil Baymak Isı Pompaları özel tesisat ekipmanlarıyla kullanıldığında daha da verimli bir şekilde çalışıyor.

Buffer Tank, sistemde sıcak su biriktirmek suretiyle ısı pompasının sıcak su için çalışması anında ısıtma sisteminin daha verimli işletimini sağlıyor. Ayrıca bu sayede ısı pompasının devreye geçme sürelerini azalırken, elektrik sarfiyatı da düşüyor. 

Genleşme Tankı ise sistemdeki ufak basınç dalgalanmalarına karşı sistemi koruyor. 

Sirkülasyon pompası, uzun sirkülasyon tesisatlarında ısıtma suyunun dolaşım verimini artırırken, bu sayede kullanıcıya ısıl konfor sağlıyor. 

Baymak Isı Pompası Ailesi

IOTherm Inverter Monoblok ve Split Tip Isı Pompaları 

-    Geniş kapasite seçeneği sunan “IOTherm Monoblok” (5, 7, 9, 12,14, 16 kW)”, IOTherm plus monoblok (22,26,30 kW), “IOTherm Split” (6, 8,12,14,16 kW) ısı pompaları ısıtmada 60 derecede, soğutmada 5 dereceye varan sıcak suyu çıkışına sahip. 
-    Yeni nesil DC inverter kompresör teknolojisi ve yeni R32 gazı kullanılması sayesinde, daha sessiz, ekonomik ve enerji tasarruflu çalışıyor. Radyatörlerden ısıtma, fan-coil üniteleri ile “sadece ısıtma”, “sadece soğutma”, “boylerler ile sadece kullanım sıcak suyu”, “ısıtma-kullanım sıcak suyu-soğutma” ve sadece kullanım sıcak suyu olmak üzere beş farklı işletim modunda kullanılabiliyor. 
-    Haftalık otomatik lejyonella koruma fonksiyonuna sahip IOTHerm ve IOTherm plus Inverter Monoblok ve IOTherm Split Tip ısı pompaları özellikle müstakil evler, daireler ve villa tipi sıcak su hazırlama, ısıtma ve soğutma kullanımları için uygun

Monoblok Sıcak Su Isı Pompaları 

Üç farklı kapasite (19 kW,38 kW,45 kW) seçeneğiyle yüksek miktarlarda sıcak su gerektiren otel,işyeri gibi mahallere kullanım sıcak suyunun hazırlanması için kullanılıyor. Maksimum. 60 derece çıkış suyu sıcaklığına kadar ulaşan ve tek bir dış üniteden oluşuyor.

•    Özel tasarımlı eşanjörü sayesinde şebeke suyu ile kullanma imkânı
•    WiFi özelliği ile uzaktan kontrol imkânı 
•    2 farklı program yapabilme imkânı
•    60°C ye kadar sıcak su sağlama imkânı
•    Kolay kullanım
•    LCD ekran
•    Elektrik kesintilerine karsı hafıza fonksiyonu
•    Hata kodlarının ekranda görülebilmesi, operasyon parametrelerinin kontrolü 

PoolX Havuz Isı Pompaları

Beş farklı kapasite (9 kW,13,5 kW,18 kW,26 kW,52 kW) seçeneğiyle havuz suyunun ısıtılması ve soğutulması için kullanılıyor. Havuz ısıtması ve soğutması için 15-40 derece arasında ayarlanan değerlerde sonuç alınabiliyor. Daha çok havuz uygulamaları yapan firmalar, otel ve spa merkezlerinin ihtiyaçları için ideal.

•    Özel tasarım titanyum eşanjörü ile klor iyonlarından kaynaklı korozyona karşı dayanıklı
•    LCD ekran
•    Hidrofilik Fin-Tüp evaporatör su akısı ve buz çözmede yüksek performans
•    5,7’e varan COP oranları sayesinde yüksek performans 
•    15-40°C çıkış su sıcaklığı aralığı



Slider Altına