Header Reklam
Header Reklam

Atlantik Grup’un Su Kaynaklı Isı Pompaları Yüksek Enerji Verimliliği ve Çok Düşük Ses Seviyesi Avantajlarını Sunuyor

04 Mayıs 2024
Atlantik Grup’un Su Kaynaklı Isı Pompaları Yüksek Enerji Verimliliği ve Çok Düşük Ses Seviyesi Avantajlarını Sunuyor

Su kaynaklı ısı pompası cihazlarının en yaygın kullanım alanı alışveriş merkezleri, ofis ve iş merkezi projeleridir. Su kaynaklı ısı pompası sistemi, sadece kule ve kazana ihtiyaç duyduğundan özellikle shell & core ofisler için tercih edilmektedir. Alışveriş merkezi projelerinde ise mekanik cihaz maliyetinin yaklaşık %50’sine yakınını iç üniteler oluşturmaktadır. Su kaynaklı ısı pompası sistemi tercih edildiğinde iç üniteler kiracılar tarafından temin edilebilmekte, yatırımcının ilk yatırım maliyetleri azaltılmaktadır.

Atlantik Grup’un yüksek verimli teknolojilere sahip ürün portföyünde yer alan Su Kaynaklı Isı Pompaları, sahip olduğu ayırt edici özellikler sayesinde hem ofis hem de alışveriş merkezi projelerinde kullanıcılara avantajlar sağlamaktadır.

ATLANTİK Su Kaynaklı Isı Pompalarının en belirgin özelliklerinden biri üç hızlı fan kontrollü olmasıdır. Termostat üzerinden alınan bilgiler doğrultusunda mahalin ihtiyacına göre cihaz fan hızı otomatik olarak ayarlanabilmektedir.

Termostat üzerinden 19 adet arıza kodu okunabilmektedir. Böylece cihazda ne tür bir arıza olduğu kolaylıkla tespit edilmektedir. Çoğu problem, telefon ile yetkili servis personeli yardımı ile çözülmekte, kullanıcının servis masrafları azalmaktadır.

ATLANTİK su kaynaklı ısı pompalarının dış yüzeyi, korozyon dayanımı yüksek fırın boyalıdır ve açık tavan uygulamalarında estetik bir görüntü sağlamaktadır.

Cihaz emiş ağzında bulunan poliüretan yıkanabilir filtreler sahip oldukları basit yapılar sayesinde rahatlıkla çıkarılıp takılabilmektedir.

Emiş ağzında yer alan flanş sayesinde emiş kanal bağlantıları daha kolay yapılabilmektedir.

Cihaz ile birlikte elektronik fabrikasyon faz koruma rölesi ile 15-20 m uzunluğunda iki ucu soketli termostat kablosu standart olarak verilmektedir.

Cihaz termostat üzerinden haftalık, günlük ve saatlik olarak programlanabilmektedir.

ATLANTİK Su Kaynaklı Isı Pompası üzerinde 4 adet sensör bulunur. Kondenser (eşanjör) girişinde su sıcaklık sensörü yer alır ve cihaza giren suyun sıcaklığını gösterir. Serpantinde yer alan sensör ile evaporasyon (gaz) sıcaklığı ölçülebilir. Evaporatör’deki hava filtresinin arkasında yer alan bir diğer sensör sayesinde dönüş hava sıcaklığı okunabilir. Ayrıca dönüş kanalı olmayan uygulamalarda mahal sıcaklığı termostat üzerinde bulunan sensör aracılığı ile ölçülebilir. Kondenser (eşanjör) hattı üzerinde bulunan bir diğer sensör ise donma koruması sağlar. Ayrıca yine kondenser (eşanjör) hattı üzerinde donma switchi de bulunmaktadır. Cihazda olası eşanjör donmalarına karşı bu swich devreye girerek koruma sağlar.

https://www.atlantikgrup.com



Slider Altına