Header Reklam
Header Reklam

‘Yerel bir üretici olmamız bizim daha esnek ve hızlı olmamızı sağlıyor’

26 Haziran 2008 Dergi: Nisan 2006
‘Yerel bir üretici olmamız bizim daha esnek ve hızlı olmamızı sağlıyor’ Üretimin %80’ini Avrupa’ya ve dünyanın geri kalan ülkelerine ihraç ettiklerini söyleyen Bosch Manisa Isıtma Sistemleri Genel Müdürü Roger Meinert, enerji etkin ve çevre dostu ısıtma ürünleri ve sıcak su çözümleri sağlamayı, kaynakların sorumlu bir şekilde kullanılmasını ve müşterilerine esnek-uygun ısıtma teknolojileri sunmayı ilke edindiklerini vurguluyor. Roger Meinert, Bosch Isıtma Ürünleri’nin son dönem çalışmalarını bizlerle paylaştı.

Üretim programımız, doğalgaz konusunda Türkiye’ deki gelişmelere direkt bağlı

Hükümet tarafından gerçekleştirilen yatırımlar sonucunda 5 yıl içinde doğalgazın 50’ den fazla ilde olması planlanıyor. Bu durumun, iç pazarın potansiyel yapısını gösteren unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum. Gelişmelere bağlı olarak, ısıtma sektörünün daha dinamik ve gelişen bir sektör haline geleceğini düşünüyoruz. Buna paralel, rekabetin de artmasını bekliyoruz. Ancak rekabet ortamında, 1992 yılından buyana Manisa’ da gerçekleştirdiğimiz üretim sonucunda oluşan know-how’umuza ve üretim kapasitemize güveniyoruz. Bu doğrultuda Türkiye’deki en önemli ısıtma sistemleri üreticilerinden biriyiz. Yerel bir üretici olmamız bizim daha esnek ve hızlı olmamızı sağlıyor. Bu özelliklerin yanı sıra; hizmet kalitemizin ve öncü ısıtma - beyaz eşya üreticileri ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklıkların, pazar payımızı artırmamızı ve Türkiye’deki doğalgaz konusundaki gelişmelerden faydalanmamızı sağlayacağına inanıyoruz. Pazarlardaki performansımızı da göz önünde bulundurarak, Manisa’daki fabrikamıza yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Hálihazırda yeni ürün, komponent ve teknoloji konusunda sürekli araştırma içerisindeyiz. 2005 yılında komponent üretimimizi geliştirmek için sıvı yakıtlı üflemeli brülör için yeni montaj hattı kurduk.

2 milyon euro yatırım ile yeni ürün geliştirme merkezimizi hizmete açtık

Enerjiyi verimli kullanan, çevre dostu ürünler üretme sürecinde, kaynakların sorumlu bir şekilde kullanılmasını ve bu sayede tüketicilerimize en uygun ve esnek çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, 2004 yılında 2 milyon euro yatırım ile yeni ürün geliştirme merkezimizi hizmete açtık. Bu gelişme firmanın hem yerli hem de yabancı pazarlarda, ısıtma teknolojileri konusunda en önemli oyunculardan biri haline gelmesini sağladı. Yeni yüklenen teknik ekipmanlar, ürünlerin; ilk tasarımından başlayarak üretimin son aşamasına kadar geliştirilmesi ve test edilmesi olanağını sunuyor. Cihazlar, olası tüm çalışma koşullarında güvenlik ve işlev testlerine tabii tutuluyor. Bu sayede Bosch markasının yaşam, teknoloji ve güven ile anılmasına bağlı olarak; müşterilerin beklentilerini karşılamak ve sürekli yenilik anlayışını korumak için yüksek kalite ve güvenlik standartları sağlanıyor.

Ayrıca, üretilen ürünler ile etkin enerji kullanımı sağlanarak, çevre korunmasına da katkıda bulunuluyor. 2005 yılında yaklaşık 100 milyon Euro ciro ve 1,3 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik ve yaklaşık 200.000 adet kombi ve 50.000 adet şofben ürettik.

Firma olarak bu yıl ve önümüzdeki yıl içinde standart etkinlik ve yoğuşmalı teknoloji ile ilgili tamamen yeni ürünleri pazara sunmayı, bu doğrultuda da hem ciroda hem de adet bazında üretimde artışı hedefliyoruz.

Etiketler


Slider Altına